Vantaan Kokoomus

Rokkanen Sakari

Sakari Rokkanen

Ekonomisti, VTM

Tikkurila

0407625340

Olen Sakari Rokkanen, toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja Kokoomuksevaltuustoryhmän puheenjohtaja Vantaalta. Katson myös kaupungin talouden perään kaupunginhallituksessa ja rakennan parempaa joukkoliikennettä koko seudulle HSL:n hallituksessa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, ja työskentelen ekonomistina Suomen Vuokranantajilla. Tutkin työkseni kaupunkien ja vuokramarkkinoiden kehitystä, mikä tukee myös paremman kotikaupungin rakentamista Vantaalla.

Olen syntyperäinen vantaalainen, joka asuu Tikkurilassa ja on kotoisin Päiväkummusta. Voit törmätä minuun arkiaamuisin junassa, pesäpallotreeneissä Martinlaakson kentällä tai lenkillä puolisoni ja italianvinttikoiramme Alfonson kanssa.

Olen sinivihreä liberaali, jolle vapaus, vastuullisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Politiikassa olen mukana turvatakseni näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä.

Haluan tehdä politiikka ratkaisukeskeisesti ja tietopohjaisesti. Monimutkaiset ongelmat eivät ratkea voivottelulla tai populistisilla poppakonsteilla. Päätöksiä tulee tehdä faktapohjalta ja tosiasiat tunnustaen. Talouden tai ilmaston asettamat realiteetit eivät ole mielipidekysymys. Asioista voi olla erimieltä myös rakentavasti ja toisia kunnioittaen.

Politiikka on minulle ennen kaikkea yhteispeliä ja ratkaisujen etsimistä. Erityisesti tässä ajassa tarvitsemme ratkaisuja, joilla turvataan vantaalaisten hyvinvointi kestävästi myös koronan jälkeen.

Vain terve talous turvaa palvelut kestävästi. Tulot riittävät menoihin, kun vantaalaisilla on työtä. Työntekoa ja yrittämistä ei saa haitata veronkorotuksilla. Työtä ei ole ilman menestyviä yrityksiä ja osaamista. Laadukas koulutus on myös parasta syrjäytymisen ehkäisyä.

Vantaan tulee ottaa rohkeasti yritykset mukaan tuottamaan tulevaisuuden palveluita. Tehokkuus ei tarkoita huonompia, vaan parempia palveluita. Korona-ajan digiloikasta on otettava kaikki irti.

Tarvitsemme lisää kaupunkia ja koteja Vantaalle. Kasvulla voidaan rahoittaa myös kasvua. Toimiva joukkoliikkenne palvelee sekä sujuvaa arkea että ilmastotavoitteita.

Asukkaiden arjessa kuntarajat eivät näy – pääkaupunkiseudun kehittyminen yhtenäisemmäksi metropoliksi olisi vantaalaisten etu.

Vaalien alla luvataan paljon – lisää rahaa sinne ja tänne. Vähemmän kuulee vastauksia siihen, miten kaikki lupaukset saadaan toteutettua.

Siksi lupaan sinulle ratkaisuja! Voit tutustua niihin tarkemmin kotisivuillani.

Kuntavaalit 2021 - Muut ehdokkaat

    Suodata suuralueen mukaan
  • Kaikki
  • Aviapolis
  • Tikkurila
  • Hakunila
  • Kivistö
  • Koivukylä
  • Korso
  • Myyrmäki