Vantaan Kokoomus

Rokkanen Sakari 75

Sakari Rokkanen

Ekonomisti, VTM

Vantaa

0407625340

Olen Sakari Rokkanen, ekonomisti, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Vantaalta. Toimin myös puheenjohtana kokoomuksen talouspolitiikan verkostossa, ja kehitän seudun joukkoliikennettä HSL:n hallituksessa sekä terveyspalveita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani taloustiede. Tällä hetkellä työskentelen ekonomistina Suomen Vuokranantajilla. Osa työtäni on käydä eduskunnan valiokunnissa kuultavana asuntopolitiikan kysymyksissä. Eduskunta tuli tutuksi aiemmassa työssäni Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspolitiikan asiantuntijana.

Olen sinivihreä liberaali, jolle vapaus, vastuullisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Politiikassa olen mukana turvatakseni näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä.

Peräänkuulutan vastuullisuutta sekä talous- että ilmastopolitiikassa. Hyvinvoiva Suomi ja elinkelpoinen maapallo pitää turvata myös tuleville sukupolville. Olen poliitikko, joka ei arastele seistä uusmaalaisten asialla.

Haluan tehdä politiikka ratkaisukeskeisesti ja tietopohjaisesti. Monimutkaiset ongelmat eivät ratkea voivottelulla tai populistisilla poppakonsteilla. Päätöksiä tulee tehdä faktapohjalta ja tosiasiat tunnustaen. Talouden tai ilmaston asettamat realiteetit eivät ole mielipidekysymys.

Asioista voi olla erimieltä myös rakentavasti ja toisia kunnioittaen. Politiikka on minulle ennen kaikkea yhteispeliä.

Lisätietoja minusta ja ajatuksistani löydät kotisivuiltani sakarirokkanen.fi.