Vantaan Kokoomus

Lustig Markus

Markus Lustig

MBA, työsuojelupäällikkö

Korso

Politiikka on joukkuepeliä, mutta sekin tarvitsee välillä tuomarin. 22 vuotta jääkiekkoerotuomarina on opettanut ja kasvattanut tekemään ratkaisuja. Oikeita ratkaisuja, jotka voivat olla ikäviäkin, mutta ne on pakko tehdä.

Edellisen lisäksi olen koiranomistaja, vuokranantaja, omakotiasuja ja aviomies. Ei tosin tuossa tärkeysjärjestyksessä. Olen toiminut Mielenterveyden keskusliiton hallituksessa ja järjestövaliokunnan puheenjohtajana kaksi kautta, eli kuusi vuotta. Vantaalla olen luottamustehtävissä sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja lautakunnan jaostossa. Töitä teen työsuojelupäällikkönä ja kaiken tämän jälkeen jäävää vapaa-aikaa vietän perheen parissa tai hyvää kirjaa lukien.

Vantaalla on paljon hyvää. Tulevalla valtuustokaudella tuleekin tärkeänä teemana olemaan sen hyvän säilyttäminen ja kehittäminen. Soteuudistus läpimennessään sotkee Vantaan ja monen muunkin kunnan verotulokertymät ja aiheuttaa isoja haasteita palvelutuotannolle. Tähän on löydettävä ratkaisuja kuntaveroa nostamatta.

2030 – luvun Vantaan rakentaminen aloitetaan tänään. Minun mielestäni tuolloin Vantaalla liikennöi ratikka. Liputan siis sen puolesta. Kyllä, se rakennetaan velkarahalla. Jos velkarahaa ylipäätään käytetään, tulee se käyttää tällaisiin hankkeisiin, joilla on potentiaalia tuoda Vantaalle töitä ja verotuloja. Ei syömävelkaa. Samanlainen infrahanke on Korson Elmo. Elmoon on tultava myös jäähalli.

Jatkossa kouluhyvinvointi nousee keskiöön entistä tarkemmin. Soteuudistus sotkee tätäkin asiaa uhkaamalla siirtää koulupsykologit ym tukipalvelut maakunnille. Tähän on reagoitava nopeasti, ettei tukipalveluiden kato ehdi tehdä tuhoa.

Kirjoitan näistä ja muista sekä vaaliteemoistani tarkemmin kotisivuillani sekä Facebookissa.

 

Kuntavaaliehdokas Markus Lustig

Kuntavaalit 2021 - Muut ehdokkaat

    Suodata suuralueen mukaan
  • Kaikki
  • Aviapolis
  • Tikkurila
  • Hakunila
  • Kivistö
  • Koivukylä
  • Korso
  • Myyrmäki