Vantaan Kokoomus

Kasonen Mika

Mika Kasonen

Ylikonstaapeli

Kuninkaanmäki, Hakunila

Olen Mika Kasonen, 48-vuotias kuntavaaliehdokas ja asun Vantaan Kuninkaanmäessä. Perheeseeni kuuluvat vaimoni lisäksi yhdeksänvuotias tytär ja suomenajokoira Nysse. Toimin nykyisin Vantaan kaupungin kaupunginvaltuutettuna. Mielestäni yhteiskunnallisen päätöksenteon pitää perustua tosiasioihin, eikä hatariin mielikuviin. Olen toiminut tehtävissä, joissa pitää osata tehdä päätöksiä välillä kovankin paineen alaisena. Työtehtäviini on kuulunut toimiminen useissa kansallisissa sekä kansainvälisissä valvonnoissa, joissa viranomaisyhteistyöllä on ollut suuri merkitys.

Olen ollut myös useiden vuosien ajan mukana poliisin ja puolustusvoimien viranomaisharjoituksissa, joissa on harjoiteltu mm. kriisiajan viranomaisyhteistyötä. Reservin sotilasarvoltani olen vääpeli.

Kuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia, ja itselläni alkaa olla jo sopiva kutkutus vatsanpohjassa. Näin muutamiin vaaleihin osallistuneena voin todeta, että vaalikampanjointi on ihmisen parasta aikaa.

Minulle tärkeitä asioita ovat muun muassa:

– Vantaan veto- ja pitovoimatekijöitä on monimuotoinen asuntotuotanto, johon olennaisesti kuuluu sujuva autolla liikkuminen niin töissä kuin vapaa-ajalla.

– Lasten ja nuorten hyvinvointi. Varhainen puuttuminen oirehtivien lasten ja nuorten ongelmiin on sekä inhimillisesti että taloudellisesti kestävämpää.

– Laadukkaan vanhustenhoidon tulisi olla itseisarvo Suomessa. Hoidon pitää olla yksilöllistä ja ihmisarvoja kunnioittavaa, palveluntarjoajasta riippumatta.

– Vantaan talous. Vantaan kokonaisvelka on yli miljardi euroa. Vantaalla on samanaikaisesti tulossa useita satojen miljoonien hankkeita, kuten esimerkiksi nuoriin vahvasti panostava koulukampus Jokiniemeen. Kestääkö talous 500 miljoonan euron pikaraitiotiehankkeen vai sukeltaako se niin syvälle, ettei sieltä enää nousta? Superbussi on pikaraitiotielle varteenotettava vaihtoehto ja siitä pitäisikin tehdä puolueeton selvitys.

Paljon on jo tehty, mutta tekemistä kyllä riittää Vantaalla. Näistä vaaleista tulee Vantaan tärkeimmät talousvaalit. Vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja, niin katseen pitää olla tulevaisuudessa. Vantaalla on tulossa useita upeita hankkeita, joihin panostaminen on tärkeää, kuten esimerkiksi Jokiniemen koulukampus.
Huolehditaan yhdessä arjen turvallisuudesta.

 

Kuntavaaliehdokas Mika Kasonen

Kuntavaalit 2021 - Muut ehdokkaat

    Suodata suuralueen mukaan
  • Kaikki
  • Aviapolis
  • Tikkurila
  • Hakunila
  • Kivistö
  • Koivukylä
  • Korso
  • Myyrmäki