Vantaan Kokoomus

Karhunen Anneli

Anneli Karhunen

Kieltenopettaja, lehtori em.

Askisto, Myyrmäki

0405863354

Olen yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut kieltenopettaja. Minulla on 2 lasta ja 4 lastenlasta. Arvostan luontoa ja turvallisuutta. Turvallisuuteen liittyy myös terveydenhoito – kaikki isoja ja tärkeitä asioita. Terveydenhoidossa pitää harkita, milloin on edullisempaa käyttää kunnan toimia vai maksuseteliä. Lääkäriin/terveydenhoitoon on panostettava, jotta saadaan pitkät jonot pois.
Oma lukunsa on vanhustenhoito ja hoitajamitoitus. Kaikkien pitää saada arvostavaa huolenpitoa elämänsä loppuun asti – olkoonpa omassa kodissa tai palvelutalossa. Vanhusneuvostossa olemme keskustelleet Hollannin mallista, jossa muistisairaudet otetaan erityiseti huomioon jo kaupunkirakenteessa. Se malli sopisi meillekin.

Olen aikoinani kerännyt adressin saadaksemme koulun Askistoon – ja saimme sen. Vantaan laadukas opetus on jo ammattini puolesta ollut lähellä sydäntäni.
Hankin myös liikennepeilin (vanha oli iso, mutta meni huonoksi, 2. pieni ja 3.peili vetämässä). Ylikulkusillan portaatkin tulivat. Nyt ehdotin ulkoliikuntapuistoa Pähkinärinteeseen ja Askiston urheilualueen ja leikkipuiston väliin, samoin lisää penkkejä ja roska- ja koirankakkalaatikoita kävelyteiden varsille. Toivottavasti tulee!

 

Erityisen huolissani olen liikenteestä. Jo monta vuotta on yritetty hävittää Länsi-Vantaan suorat bussilinjat Helsingin keskustaan. Olen kirjoittanut vetoomuksia HSL:lle, kuten muutkin Länsi-Vantaan Kokoomuksen hallituksen jäsenet. Työpaikka Vihdintien varrella (Pitäjänmäki, Meilahti jne.) on monien länsivantaalaisten syy asua täällä. Liityntäliikenne pakottaisi esimerkiksi matkustamaan Helsingin keskustaan ja sieltä raitovaunulla/bussilla takaisin kohti pohjoista!

Ratikalle sanon jyrkän”EI!” Tässä taloustilanteessa ei ole järkevää ottaa minkäänlaista lisälainaa. Liikenteen sujuvoittamiseksi Itä-Vantaalla voidaan rakentaa erilliset kaistat superbusseja varten. Ne voivat käyttää biopolttoainetta tai sähköä ja niihin mahtuu 150 matkustajaa (kuten ratikkaankin). Kustannukset ovat noin 1/4 tai 1/3 ratikan hinnasta. Lisänä vielä: bussi voi kiertää liikennetukoksen, ruuhkan yms. Veronkorotuksia ei ole nyt järkevää tehdä.
Saadaksemme verotuloja ja hyvinvointia tarvitaan työpaikkoja.

Olen mukana: Yhteinen kirkkovaltuusto, Yht. srk.-työn johtokunta, Foiben hallitus, srk.-neuvosto, Yhteinen pöytä, Vanhusneuvosto, Vantaan senioriopettajat, Rotaryt, Martat, Akateemiset naiset, Vantaan Kokoomuksen hallitus ja Länsi-Vantaan Kokoomuksen puh.joht.

Kuntavaalit 2021 - Muut ehdokkaat

    Suodata suuralueen mukaan
  • Kaikki
  • Aviapolis
  • Tikkurila
  • Hakunila
  • Kivistö
  • Koivukylä
  • Korso
  • Myyrmäki