Vantaan Kokoomus

Iivarinen Oskari

Oskari Iivarinen

DI, liikennetutkija, kaupunginvaltuutettu

Varisto, Myyrmäki

Olen 31-vuotias diplomi-insinööri, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja data-analyytikko liikennealalla. Haluan varmistaa nopean hoitoonpääsyn ja mahdollisimman saumattomat hoitoketjut alueuudistuksen jälkeisessä maailmassa. Kannatan ”raha seuraa asiakasta” -periaatetta: palveluntuottaja voi olla yksityinen tai julkinen, potilas saa itse valita. Ei pitäisi olla merkitystä sillä, kuka palvelun tuottaa, kunhan toiminta on laadukasta ja kustannustehokasta ja hoidon saa oikea-aikaisesti.

Totean suoraan, että mielestäni uudistus tässä muodossa olisi saanut jäädä toteutumatta. Nyt ollaan käytännössä puuhaamassa täysin uutta hallinnon tasoa ilman ainoatakaan konkreettista lupausta palveluiden parantamisesta. Kun uudistus kuitenkin tulee, olisi täysin vastuutonta jättää sotealan päätöksenteko visiottomien tuhlareiden käsiin. En missään nimessä väitä olevani alan guru, päinvastoin, mutta lähes jokaiselta meistä löytyy kokemusasiantuntijuutta sosiaali- ja terveyspalveluista. Niin minultakin. Inhoan vaalilupauksia, koska ne aina väistämättä joutuvat jossain vaiheessa törmäyskurssille tosiasioiden kanssa. Seuraavat kolme asiaa voin kuitenkin luvata hyvällä omallatunnolla:

1. Olen nopea ottamaan isoja ja haastaviakin kokonaisuuksia haltuun. Perehdyn päätöksenteon alaisiin asioihin huolellisesti ja jos jostakin jää itselleni epäselvyyttä, kysyn neuvoa itseäni viisaammilta.

2. Pyrin aina pohjaamaan päätökseni tutkittuun tietoon. Minulle ei ole ongelma muuttaa mielipidettäni – ”kääntää takkia” – lennosta, jos faktat osoittavat aiemmat kantani vääriksi. Politiikka on usein arvovalintoja, mutta kovista faktoista on turhaa lähteä rakentamaan ideologisia sotia. Se on ajanhukkaa. Kuuntelen mielelläni asiantuntijoita.

3. Toimintaani ohjaavat selkeät arvot: vapaus, vastuu ja välittäminen. Ihmisiä ei pidä holhota liikaa, jokainen yksilö on kuitenkin itse vastuussa omista teoistaan ja niiden seurauksista. Terveitä työikäisiä ei kuulu paapoa julkisen vallan toimesta. Huolenpidon täytyy yhä useammin kohdistua niihin ihmisryhmiin, jotka eivät itse kykene huolehtimaan itsestään: lapsiin, vanhuksiin ja sairaisiin. Keskittymällä olennaiseen meillä on varaa hoitaa kaikki ne, jotka hoitoa tarvitsevat.

Toimintani painopisteet ovat nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen, hoitoonpääsyn nopeuttaminen, laadukkaat vanhuspalvelut ja taloudellisen tehokkuuden varmistaminen. Ei kokonaisveroasteen nousulle. Automaatio ja digipalvelut ovat mahdollisuus, mutta ne eivät korvaa ihmiskäsiä.

Aluevaalit22 - Muut ehdokkaat

    Suodata suuralueen mukaan
  • Kaikki
  • Aviapolis
  • Tikkurila
  • Hakunila
  • Kivistö
  • Koivukylä
  • Korso
  • Myyrmäki