Vantaan Kokoomus

Tiedotteet

Mika Kasonen kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi

Mika Kasonen kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi

Kokoomuksen puoluevaltuusto on nimennyt Vantaan Kokoomuksen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja, ylikonstaapeli Mika Kasosen ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin 2024. Vaalit käydään kesäkuun 9. päivä.

– Epävakaus on viime vuosina kasvanut Euroopassa. Lähdin ehdolle, koska haluan tuoda turvallisuus- ja viranomaisyhteistyöosaamiseni mukaan päätöksentekoon, Kasonen sanoo.

Kasosen mukaan sisäistä turvallisuutta ja kriisivalmiutta on vahvistettava, niin kotimaassa kuin Euroopassakin. Varautumisen ja huoltovarmuuden merkitys on entistä tärkeämpää.

– Tilanne ei ole turvallisuusnäkökulmasta Euroopassa paras mahdollinen. Venäjän raaka hyökkäyssota Ukrainassa sekä tilanne Lähi-Idässä luovat turvattomuutta myös EU- maissa. Venäjän mahdollinen hybridivaikuttaminen luo painetta ja epävarmuutta.

Suomen turva on Kasosen mukaan laaja reserviläisarmeija, jonka valmiutta ja osaamista tukevat myös esimerkiksi reserviläisammunta ja metsästys. Näiden toimintaedellytyksiä on hänen mukaansa parannettava myös eurooppalaisella tasolla.

– Läheisyysperiaatetta ja kansallista päätöksentekoa tulee vahvistaa maa- ja metsätalouteen, metsästykseen ja reserviläistoimintaan liittyvissä päätöksissä.

Kasonen kertoo kantavansa huolta myös Suomen ja Euroopan velkaantumiskehityksestä ja kansainvälisestä kilpailukyvystä.

– Kilpailukyky ja sen kehittäminen on turvattava, Eurooppa ei ole museo eikä siitä sellaista siitä saa tulla, vaikka väestö vanheneekin.

– Velkaantumiskehityksen suuntaa pitää muuttaa ja vastustaa yhteisvelkoja.

 

Lisätietoja:

Mika Kasonen
mika.kasonen@gmail.com
puh. 050-5114498