Vantaan Kokoomus

Ukraina tarvitsee nyt tukea

Ukraina tarvitsee nyt tukea

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt meitä kaikkia. Uutiskuvat ovat välittäneet silmillemme taistelut ja pommitukset ukrainalaisista kaupungeista, joissa tavalliset ihmiset ovat nousseet puolustamaan kotejaan ja isänmaataan. 

Me Vantaan Kokoomuksessa haluamme ukrainalaisten tukena ajatusten lisäksi myös teoin. 

Olemme yhdessä muiden ryhmien ja suurten kaupunkien kanssa sopineet Ukrainalle annettavasta humanitaarisesta tuesta. Vantaan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina tukea Ukrainan ponnisteluja 150 000 euron avustuksella. Vantaan kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupungin on varauduttava humanitaarisen avun jatkamiseen sekä sotaa pakenevien pakolaisten vastaanottamiseen.

Tuomitsemme ankarasti Venäjän hyökkäyksen. Tuemme kaikkia toimia, joilla pyritään saamaan Venäjä lopettamaan sotatoimet Ukrainassa. Pidämme myös hyvänä, että Vantaa on jo aiemmin jäädyttänyt ystävyyskaupunkitoiminnan Venäjän Kinešman kanssa. Tilanteen rauhoituttua Ukrainassa Vantaan tulee tukea maan jälleenrakennusta etsimällä maasta uutta ystävyyskaupunkia.

Vantaa on monikulttuurinen kaupunki, jossa asuu paljon myös venäläisiä ja venäjänkielisiä. Tuomitsemme yksiselitteisesti ja tiukasti Venäjän hallinnon sotatoimet. Vetoamme kaikkiin vantaalaisiin, ettei Vantaalla asuviin venäläisiin kohdisteta syrjintää ja aggressiota. He eivät ole syyllisiä Venäjän hyökkäykseen.

Selkeä enemmistö suomalaisista on ilmoittanut maanantaina tukevansa nato-jäsenyyttä Ylen kyselyssä. Sotilaallista liittoutumattomuutta on aiemmin perusteltu meillä kansan enemmistön tuen puutteella. Tämä este on nyt poistunut ja toivomme, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan suuntaa päivitetään jo ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

 

Sakari Rokkanen

Kirjoittaja on kokoomuksen Vantaan valtuustoryhmän puheenjohtaja