Vantaan Kokoomus

Tiedotteet

Hyvinvointialueen luottamushenkilöneuvotteluissa tuloksia

Hyvinvointialueen luottamushenkilöneuvotteluissa tuloksia

Vantaa-Keravan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valtuutettuja saaneet ryhmät neuvottelivat valtuuston alapuolisten luottamushenkilötoimielinten koosta ja paikkajaosta sunnuntaina 6.2.2022. Neuvottelut käytiin aluevaltuuston suurimman puolueen, kokoomuksen johdolla.

Sunnuntain neuvotteluissa päästiin lopputulokseen valtuuston puheenjohtajiston, aluehallituksen sekä perustettavien lautakuntien kokoonpanoista. Loput paikat neuvotellaan vajaan kahden viikon kuluttua.

Neuvotellut paikat

Vantaa-Keravan aluevaltuuston puheenjohtajan paikan saa SDP, ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan täyttää kokoomuksen ja RKP:n yhteinen valtuustoryhmä ja 2. varapuheenjohtajan paikan SDP.

Aluehallituksen puheenjohtajan paikan saa kokoomuksen ja RKP:n yhteinen valtuustoryhmä. Aluehallituksen 1. varapuheenjohtajan paikan saa vihreät ja 2. varapuheenjohtajan paikan perussuomalaiset. Aluehallituksen muut varsinaisten jäsenten paikat menevät kokoomuksen ja RKP:n yhteiselle valtuustoryhmälle (5), sosialidemokraateille (5), vihreille (1), perussuomalaisille (1) ja vasemmistoliitolle (1). Keskusta ja Liike Nyt jakavat yhden (1) hallituspaikan.

Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmä saa puheenjohtajuudet pelastuslautakunnasta, kansalliskielilautakunnasta ja aluevaalilautakunnasta. SDP saa johdettavakseen lähidemokratian seurantaan keskittyvän lautakunnan ja perussuomalaiset tarkastuslautakunnan.

Paikkajaossa olivat mukana kaikki Vantaa-Keravan aluevaltuuston poliittiset ryhmät. Päätökset paikkajakoon liittyen tehtiin yksimielisesti.

 

Lisätietoja:

Janne Pesonen, Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja

janne.pesonen@kokoomus.fi / puh. 0408372170

 

Lauri Kaira, kokoomuksen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja

lauri.kaira@gramex.fi / 0400503554