Vantaan Kokoomus

Tiedotteet

Kokoomus voitti aluevaalit Vantaa-Keravalla

Kokoomus voitti aluevaalit Vantaa-Keravalla

 

Vaalitulos on vahvistettu ja nyt on virallisesti selvää, että kokoomus on voittanut aluevaalit Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Tulos siivitti puolueen kärkipaikalle myös sekä Vantaalla että Keravalla.

Kokoomus saavutti vaaleissa alueella 26,9 prosentin kannatuksen selvällä 3,6 prosenttiyksikön erolla seuraavaksi sijoittuneeseen SDP:hen. Pelkästään Vantaan osalta kannatus oli 26,6 prosenttia, mikä toi myös kaupungissa suurimman puolueen aseman 3,2 prosenttiyksikön marginaalilla.

– Tavoitteenamme oli voittaa vaalit hyvinvointialueella ja olla Vantaan suurin puolue. Molemmat näistä tavoitteista toteutuivat selvästi, sanoo Vantaan Kokoomuksen puheenjohtaja Mika Kasonen.

– Ei tässä voi kuin kiittää äänestäjiä suuresta luottamuksesta.

Paikkoja tulos toi 69-paikkaiseen aluevaltuustoon kokoomukselle 19. Kokoomuksen ja RKP:n muodostama vaaliliitto saavutti yhteensä 21 paikkaa, jälkimmäisen saatua vaaleissa kaksi paikkaa valtuustoon.

– Meillä on ollut aiemminkin hyvää yhteistyötä RKP:n kanssa ja tätä tullaan jatkamaan myös tulevan valtuustokauden aikana, Kasonen sanoo.

Aluevaltuustot aloittavat toimintansa jo 1.3.2022. Tätä ennen valituilla valtuutetuilla on edessä koulutusta. Edessä on paljon tehtävää ja valmistelua, ennen kuin sote- ja pelastuspalveluita koskeva hyvinvointialue varsinaisesti aloittaa toimintansa vuoden 2023 alusta.

– Aika lailla uuden äärellä ollaan ja se tuo myös mahdollisuuksia parantaa toimintaa, Kasonen sanoo.

 

Lisätietoja:

 

Mika Kasonen, puheenjohtaja

puh. 050 511 4498