Vantaan Kokoomus

Yksilöllisiä senioripalveluja

Yksilöllisiä senioripalveluja

Vantaan kaupungilta siirtyy suuri määrä tehtäviä hyvinvointialueelle. Ikäihmisten kotipalvelut sekä asumis- ja hoivapalvelut kuuluvat näihin.

Puhuttaessa ikäihmisten palveluista, pitää muistaa, että seniorit ovat yksilöitä.  Heillä on erilaisia elämäntilanteita ja palvelutarpeita, ihan samalla tavalla kuin kaikilla muillakin

Siksi kaikki lähtee siitä, että kuunnellaan aidosti ikäihmisten omia toiveita. Tarjotaan sekä laajempia että kevyempiä palveluja ikäihmisten todellisten tarpeiden mukaan.

 

Kaikkien palvelujen pitää olla ihmisläheisiä, laadukkaita ja hyvin valvottuja.

Hyvinvointialue vastaa tarjoamiensa palvelujen laadusta, täysin siitä riippumatta mitä kautta se ne hankkii. Tämä koskee kaikkia palveluja, kuten mm.  kotipalvelua, kuntoutusta, palveluasumista kuin ympärivuorokautista hoivaa.

Me kokoomuslaiset haluamme edistää palveluseteleiden käyttöä. Mielestämme niistä on apua esimerkiksi valinnanvapauden lisäämisessä, hoitojonojen purkamisessa ja julkisen puolen henkilökunnan työtaakan keventämisessä.

Olemme esimerkiksi esittäneet, että ellei hoitoon pääse seitsemässä vuorokaudessa, saa automaattisesti palvelusetelin, jolla pääsee yksityiselle puolelle. Tämä olisi nopein tapa purkaa hoitojonoja.

 

Hallituksen soteuudistus luo Suomeen uuden byrokratiaportaan. Koska sellainen ei tuo säästöjä eikä parempia palveluja, todellinen soteuudistus jää hyvinvointialueiden valtuustojen tehtäväksi.

Siksi nämä ovat tärkeät vaalit.  Valtuustoihin tarvitaan päättäjiä, jotka kykenevät uudistamaan toimintatapoja, saavat rajallisella rahamäärällä aikaan enemmän ja parempaa.

Aluevaaleissa on kyse seniori- ja sosiaalipalveluista, terveydestä, turvallisuudesta ja kansantaloudesta. Nämä ovat isoja asioita, joissa tarvitaan sekä sydäntä että talousjärkeä.

 

Lauri Kaira

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Tutustu kokoomuksen tavoitteisiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Vantaalaiset aluevaaliehdokkaat:

    Suodata suuralueen mukaan
  • Kaikki
  • Aviapolis
  • Tikkurila
  • Hakunila
  • Kivistö
  • Koivukylä
  • Korso
  • Myyrmäki