Vantaan Kokoomus

Tiedotteet

Vantaan kokoomuksen tärkeimmät tavoitteet läpi budjettineuvotteluissa – Lasten- ja nuorten mielenterveyspalveluiden jonot lyhentyvät

Vantaan kokoomuksen tärkeimmät tavoitteet läpi budjettineuvotteluissa – Lasten- ja nuorten mielenterveyspalveluiden jonot lyhentyvät

 

Valtuustoryhmien välillä löydettiin neuvotteluissa yhteisymmärrys ensi vuoden budjetin päälinjoista. Vantaan kokoomus on tyytyväinen neuvotteluiden lopputulokseen.

 

“Tärkeimmät tavoitteemme neuvotteluissa olivat lasten- ja nuorten mielenterveyspalveluiden jonojen purkaminen, varhaiskasvatuksen ja ikäihmisten palveluiden pätevän henkilöstön saatavuuden turvaaminen sekä järjestöjen avustusten vahvistaminen. Kaikki nämä huomioidaan vahvasti ensi vuoden budjetissa. Esimerkiksi Nuortenkeskus Nupin psykologijonojen ennakoidaan lisäpanostusten myötä lyhentyvät yli 40 päivästä kymmeneen päivään”, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.

 

Budjettiesitykseen sisältyy valtuustoryhmien yhdessä päättämä toipumissuunnitelma koronapandemiasta. Ohjelmassa kohdennetaan yhteensä 18 miljoonan euron edestä lisäresursseja erityisesti sosiaali- ja terveystoimeen sekä koulutukseen ja varhaiskasvatukseen oppimis-, palvelu- ja hoitovelan purkuun. Vuodelle 2022 toimenpiteistä ajoittuu 11,3 miljoonaa euroa.

 

Vantaalla tehtiin jo ennen budjettineuvotteluita valtuustossa päätökset, että kunta- tai kiinteistöveroa ei koroteta ensi vuonna. Kaupunginhallituksen budjettiesitys jatkaa myös talouden tasapainottamista. Tavoitteena on parantaa kaupungin taloustilannetta siten, että talous saataisiin tasapainoon vuoteen 2023 mennessä.

 

“Valtuustosopimuksessa on kokoomuksen aloitteesta sovittu, että Vantaa kehittää voimakkaasti kaupunkikeskustojaan ja lisää pientalojen kaavoitusta. Kehittämis- ja kaavoitustyöhön saatiin neuvotteluissa myös lisäresursseista, jotka tuovat kaupungille tulevaisuudessa lisää uusia asukkaita, yrityksiä ja tuloja”, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen

 

Lisätiedot:

 

Sari Multala / 040 5317104

 

Sakari Rokkanen / 040 7625340