Vantaan Kokoomus

Blogi: Katse oikeaan

Blogi: Katse oikeaan

Asukkailta saamani palautteen perusteella näyttää siltä, että joku näkee valtavasti vaivaa saadakseen ihmiset ajattelemaan Vantaan Kokoomuksesta negatiivisesti. Jokainen tekee tietysti vaalikampanjaansa tavallaan, mutta luulisi olevan hedelmällisempää keskittyä omiin tekemisiinsä. Niin mekin Kokoomuksessa teemme ja siksi kertaan tässä pari asiaa kuluneelta valtuustokaudelta.

 

Syksyn 2020 budjettineuvotteluissa oltiin tiukassa paikassa, kun koronakriisi pakotti sopeuttamaan taloutta kymmenillä miljoonilla. Vantaan Sanomissa kaikki valtuuston ryhmät Kokoomusta ja RKP:tä lukuunottamatta kertoivat olevansa valmiita kuntaveron korotukseen, minkä lisäksi kaupunginjohtajan budjettiesityksessä ehdotettiin kiinteistöveron korotusta asukkaiden taakaksi.

 

Kokoomus pystyi budjettineuvotteluissa estämään kuntaveron korotuksen ja pienentämään kiinteistöveron korotusta merkittävästi, eikä silti tarvittu leikkauksia terveydenhuoltoon tai koulutukseen. Jotkut pienryhmät äänestyttivät kiinteistöveron korotukset enemmistön neuvottelemaa kompromissia vastaan, vaikka olisivat voineet saada enemmän aikaan tukemalla Kokoomusta neuvotteluissa. Häviämällä jo ennakkoon toivottomaksi tiedetyn äänestyksen, näiden ryhmien aikaansaannos oli pyöreä nolla.

 

Kun ratikkahankkeesta päätettiin joulukuussa 2019, valtuuston punavihreä enemmistö olisi pystynyt äänestämään hankkeen ilman ehtoja toteutukseen asti. Kokoomus kuitenkin onnistui kaupunginhallituksessa neuvottelemaan asetelman sellaiseksi, että siinä vaiheessa päätettiin ainoastaan suunnittelusta. Lisäksi asetettiin ehto, että ennen rakentamispäätöstä ratikkareitin alueelle valmistellaan kaavarungot, joilla voidaan osoittaa kaupungin saavan kaavoituksen tuomalla maan arvonnousulla vähintään yhtä paljon tuloja, kuin ratikan rakentaminen Vantaalle maksaa.

 

Puolet Kokoomuksen valtuustoryhmästä kannatti suunnittelupäätöstä ja puolet vastusti. Samoin kuntavaaliehdokkaiden näkemykset ratikasta vaihtelevat ja niin saa ollakin, sillä Kokoomuksessa oma ajattelu on sallittua. Olemme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että ratikkaa ei rakenneta veronmaksajien rahoilla eikä hankkeella voi perustella veronkorotuksia tai palveluleikkauksia.

 

Kokoomukselle talous on väline hyvinvoinnin luomiseksi nyt ja tulevaisuudessa. Palveluista leikkaaminen ei koskaan ole ensisijainen tavoitteemme, vaan haluamme mieluummin luoda kasvua ja taloudellista menestystä. Sen avulla turvaamme hyvinvoinnin sekä nykyisille että tuleville sukupolville. Olemme aina valmiita panostamaan laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, varhaiseen tukeen ongelmissa sekä ennaltaehkäisevään hyvinvoinnin edistämiseen. Siihen tarvitsemme vahvaa taloutta.

 

Kokoomus haluaa viedä Vantaan hyvän kehälle, ja se onnistuu vain panostamalla työllistäviin yrityksiin ja rakentamalla Vantaasta viihtyisä ja houkutteleva kaupunki veroja maksaville asukkaille ja yrityksille. Tässä ei ole mitään uutta – samaa olemme tehneet tähänkin mennessä ja sen puolesta teemme työtä jatkossakin. Jos joku muuta väittää, siihen kannattaa suhtautua kriittisesti ja ajatella hetki ihan itse. Tai vaikkapa kysyä loistavilta ehdokkailtamme.

 

Kirjoittaja on Vantaan Kokoomuksen puheenjohtaja